Vijeće ministara predložilo TV kanal na hrvatskom

Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara predložilo TV kanal na hrvatskom
Procedura za osnivanje trećeg javnog televizijskog kanala, na hrvatskom jeziku, i zvanično je pokrenuta.
 

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je danas na  sjednici u Sarajevu, većinom glasova, utvrdilo  Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom radio-televizijskom sustavu BiH, koji je predložio predsjedatelj Vijeća  nakon što resorno ministarstvo nije pripremilo i u programu rada za 2013. godinu predložilo izradu tog zakona, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 
 
Prijedlog će s ugrađenim sugestijama i primjedbama biti dostavljen Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje po osnovnoj zakonodavnoj proceduri.
 
Predviđa osnivanje RTV kanala na hrvatskom jeziku, kao javnog servisa kojem će pripadati 20 posto neto prihoda od marketinškog oglašavanja i 20 posto od ukupnog iznosa RTV takse naplaćene na teritoriju Bosne i Hercegovine. 
 
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH zadužio je 2008. godine Vijeće ministara BiH da pokrene postupak osnivanja RTV kanala na hrvatskom jeziku. 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak