Vijeće ministara doniralo 10,000 KM Glasu Srpske

Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara doniralo 10,000 KM Glasu Srpske

Vijeće ministara BiH na nedavno održanoj sjednici donijelo je odluku da iz budžeta izdvoji deset hiljada maraka i donira ih kako bi na taj način uveličali proslavu sedam decenija izlaženja Glasa Srpske, dnevnog lista iz Banja Luke.

Riječ je o proslavi i štampanju specijalnog broja ovog lista koji će jubilej proslaviti 31. jula, piše Slobodna Bosna.

Vijeće ministara odluku je donijelo nakon pisma i molbe za donaciju koja im je poslana u ime Organizacionog odbora. Predsjednik OO je Nebojša Radmanović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, koji je bio glavni i odgovorni urednik i direktor u Glasu Srpske.

Prvi broj Glasa Srpske odštampan je 31 jula 1943, a tridesetak godina kasnije počinje izlaziti kao dnevni informativno-politički list.

Osim Radmanovića, prema pisanju medija, članovi Organizacionog odbora, između ostalog, su i Milorad Dodik, Igor Radojičić, Željka Cvijanović, Nikola Špirić, Sredoje Nović, Vjekoslav Bevanda, Aleksandar Džombić, Anton Kasipović, zatim Mirjana Kusmuk, te Neven i Željko Kopanja.

Treba naglasiti da je jedan od vlasnika Glasa Srpske Slobodan Stanković, vlasnik firme Integral iz Laktaša, koji važi za jednog od imućnijih ljudi u BiH.

Stanković je nedavno pritvoren na granici BiH kada je iz zemlje pokušao iznijeti 400 hiljada eura u gotovini pa je pomalo nejasno zašto su se, pored tako imućnog suvlasnika i dobrostojećih članova Organizacionog odbora iz ovog lista odlučili za traženje donacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak