Vijeće ministara će Parlamentu predložiti Zakon o JMBG

Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara će Parlamentu predložiti Zakon o JMBG

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Božo Ljubić je danas u Sarajevu kazao novinarima da će nastavak prekinute 49. sjednice tog doma biti u ponedjeljak u 10 sati. Po njegovim riječima, razmatrat će se skoro sve tačke koje su i bile predložene za dnevni red.

„Zaključak Kolegija u proširenom sastavu je da se sugerira, i predlagatelji su se s tim složili, da se dva zakona o jedinstvenom matičnom broju povuku iz procedure sa ove sjednice, da se zadužuje Vijeće ministara da u najkraćem roku dostavi Parlamentu usuglašen prijedlog zakona o JMB koji bi se onda razmatrao na prvoj narednoj sjednici koja će biti zakazana vjerojatno za 18. juli“, kazao je Ljubić novinarima tokom trajanja sjednice proširenog kolegija Predstavničkog doma, piše Oslobođenje.

Ljubić je kazao da se na proširenom Kolegiju razgovaralo i o dešavanjima u zgradi institucija BiH 6. juna: „O tome je danas razgovaralo i Zajedničko povjerenstvo za odbranu i sigurnost. Zaključili smo da će razmatranje informacije biti treća točka na sljedećoj sjednici, dakle iza zastupničkih pitanja.“

Prošireni Kolegij Predstavničkog doma danas se dogovarao o nastavku sjednice Predstavničkog doma koja je prekinuta 6. juna. Razmatrane su i informacije o sigurnosti rada u institucijama BiH koje su dostavljene povodom protesta održanih od 5. do 7. juna kao i Prijedlog kalendara aktivnosti Predstavničkog doma za period od 1. jula do 1. septembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak