Vijeće ministara BiH se očitovalo o reviziji sporazuma o policijskoj saradnji sa Srbijom

10
FENA
Vijeće ministara BiH se očitovalo o reviziji sporazuma o policijskoj saradnji sa Srbijom

U srijedu, 31. jula se održala sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Na sjednici se raspravljalo i o zaključku ministra vanjskih poslova BiH, Elmedina Konakovića, kojim se tražila revizija sporazuma sa Srbijom i Hrvatskom.

"Vijeće ministara BiH nije podržalo zaključak ministra vanjskih poslova BiH kojim je traženo od Ministarstva sigurnosti BiH da pokrene procedure revizije sporazuma o policijskoj suradnji koji su ranije zaključeni s Republikom Srbijom i Republikom Hrvatskom", saopćeno je iz VMBiH.

Sve više putnika na njemačkim aerodromima: Jedna destinacija posebno popularna

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac je nakon sjednice Vijeća ministara BiH izjavio novinarima da su danas imali prijedlog zaključka za reviziju sporazuma između BiH, Srbije i Hrvatske o policijskoj saradnji koji je, kako je naveo, "potpuno van pameti".

"On jeste, rekao bih, proizvod neke političke potrebe predlagača, ministra Elmedina Konakovića, da proizvede takav odnos da je bilo koja institucija na nivou BiH nadležna, odnosno nadređena institucijama RS, odnosno Federacije BiH ili kantona, što nije u skladu sa Ustavom", naveo je Košarac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak