'Verbalno napadnuta' reporterka Glasa Srpske

Radiosarajevo.ba
'Verbalno napadnuta' reporterka Glasa Srpske

Reporterku Glasa Srpske Željku Domazet, koja se nalazi na protestima u Sarajevu, danas je „verbalno napala i maršnula“ grupa demonstranata koji su došli iz Banjaluke, piše ovaj list.

Grupa demonstranata, okupljena oko pokreta Park je naš nosila je transparent na kojem je pisalo РТРС-цензурисанно. Na pitanje novinarke Glasa Srpske, koliko ih je došlo u Sarajevo, jedan od učesnika je odgovorio da ih je došlo 12, te da su samoinicijativno doputovali.



Nakon toga, jedan od učesnika je novinarki postavio pitanje za koju medijsku kuću radi, a nakon njenog odgovora da radi za Glas Srpske, on joj je odgovorio: „Ništa onda. Marš!“

Kako piše ovaj list, među grupom onih koji nisu željeli razgovarati s novinarkom Glasa Srpske bio je i donedavni urednik ovog lista, Milenko Kindl.

Đulija Aćimović, jedna od učesnica protesta koja je došla iz Banjaluke, nije htjela odgovoriti na pitanje novinarke ko im je obezbijedio autobus, ali je rekla da su na proteste u Sarajevo došli zbog neprofesionalnog izvještavanja PTPC-a o protestima grupe Park je naš.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak