Veliko bh. srce: Crveni križ FBiH šalje kamione humanitarne pomoći za Tursku

0
Radiosarajevo.ba
Veliko bh. srce: Crveni križ FBiH šalje kamione humanitarne pomoći za Tursku

Nakon zemljotresa koji su zadesili Tursku i Siriju prošli ponedjeljak, 6. februara, mnogobrojni građani širom Bosne i Hercegovine su se odazvali u pomoć ugroženom narodu Turske i Sirije.

Nakon što je objavljen apel prikupljanja osnovnih stvari za život, građani BiH su se odazvali u velikom broju, a ova humanost pamtit će se dugo vremena.

Mnogobrojna bosanskohercegovačka udruženja, uložila su nadljudske napore kako bi dali svoj doprinos ljudima koji su pogođeni zemljotresima. Jedno od njih je i Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine koje danas šalje kamione pomoći za Tursku.

Meteorolozi objavili prognozu do subote: Kiša, pljuskovi pa sunčani dani

"Crveni križ Federacije BiH za Tursku šalje humanitarnu pomoć sa prioritetnom robom za uspostavljanje kampova u područjima koja je razorio zemljotres u Turskoj. Riječ je o šatorima, grijalicama, vrećama za spavanje, rasklopivim krevetima, stolicama i drugim prioritetnim stvarima koje je struktura Crvenog križa sakupljala na osnovu potreba Turskog Crvenog polumjeseca", saopćili su iz Crvenog križa.

Kamioni kreću u 13.30h sa carinskog terminalaa u Rajlovcu, potvrđeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak