Veliki požar na Baščaršiji

Radiosarajevo.ba


Na čaršiji u Starom Gradu u Sarajevu rasplamsao se veći požar, a gore najmanje dva dućana u ulici Trgovke te ured pošte na Saračima. Na terenu rade vatrogasna vozila; srećom, sjedište vatrogasne brigade je u blizini.

Kako je za portal Radio Sarajevo izjavio Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo, policija je u 12.07 sati dobila informaciju o požaru ispod Sarača i da, kako im je rečeno, gore dvije trgovke i okolni objekti.

„Na lice mjesta su stigli sarajevski vatrogasci, a policija je osigurala lokaciju te se pješaci više ne mogu kretati ovim dijelom Baščaršije“, kazao nam je Nefić.

On je naglasio da, prema dostupnim informacijama policiji, nema povrijeđenih osoba, a na naše pitanje da li nam može potvrditi informaciju, koja se pojavila, o eventualnom mirisu plina na lokaciji kazao nam je „nemam tu informaciju i ne osjetim plin, a nalazim se na licu mjesta“.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak