Velike zapljene droge u Hercegovini

Radiosarajevo.ba
Velike zapljene droge u Hercegovini

Foto: AP

Trebinjska policija zaplijenila je u mjestu Mesari 6,164 kilograma marihuane, šest stabljika indijske konoplje i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu s neovlaštenom proizvodnjom i trgovinom opojnim drogama, a uhapšeno je i lice čiji su inicijali M.P. (41) iz Sarajeva. Načelnik Kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Trebinje Slado Ninković rekao je da je riječ o najvećoj pljenidbi droge na području istočne Hercegovine od početka godine.

On je naveo da je droga pronađena tokom pretresa kuće, pomoćnih objekata i okućnice, koji su vlasništvo M.P. koga su uhapsili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i predali ga kolegama u CJB Trebinje.

Pripadnici PU Grude jučer su zaplijenili oko sedam kilograma droge "skunk", koju je u motornom vozilu "VW golf" bh. registarskih oznaka pokušao prokrijumčariti M. A. (26) iz Trebinja, a koja je vjerojatno bila namijenjena za hrvatsko tržište narkoticima, saopćio je na konferenciji za novinare načelnik PU Grude Petar Brnadić.

Policijski komesar Zoran Galić kazao je da je riječ o trideset i trećoj ovogodišnjoj zaplijeni opojnih sredstava te dodao da je akcija zaplijene opojne droge "skunk" provedena u saradnji s Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH.

srna/fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak