Velika pobjeda: Pogledajte kako mašine napuštaju vrelo Une

2
Radiosarajevo.ba
Velika pobjeda: Pogledajte kako mašine napuštaju vrelo Une

Državni inspektorat Hrvatske zabranio gradnju hidroelektrane na rijeci Uni - vijest je koja je poput tornada prostrujila Balkanom - posebno Bosnom i Hercegovinom i nama susjednom Hrvatskom.

Saopćenje je uglavnom ovako išlo - zaustavljeni su radovi na maloj hidroelektrani, snage 160 kW, „Una-mlin“, na k.č.1287/6, k.o. Neteka u području ekološke mreže Natura 2000.

"Inspekcija zaštite prirode Državnog inspektorata Hrvatske je protiv investitora hidroelektrane na rijeci Uni pokrenula upravni postupak u kojem je investitoru rješenjem zabranjeno obavljanje radnji i radova na izgradnji male hidroelektrane", dodali su iz ovog inspektorata.

Astronauti NASA-e "zaglavili" u svemiru: Ne mogu na zemlju do 2025.

Prvo je krenulo sa 30. Sarajevo Film Festivala. Tako su se u petak, 16. augusta, na svečanom otvaranju, aktivistkinje Fondacije Atelje za društvene promjene ACT prošetale crvenih tepihom noseći majice posvećene borbama za spas Une i Neretve, jednih od najznačajnijih bosanskohercegovačkih i regionalnih rijeka.

U narednim danima će i brojni glumci, glumice i režiseri nositi majice s porukom za spas Une i Neretve.

Svaka čast: Apeli za spas Une i Neretve i na svečanom otvaranju 30. Sarajevo Film Festivala

Njihova podrška ovim važnim borbala, u toku najvećeg i najznačajnijeg filmskog događaja u regiji izazvala je veliku pažnju i omogućava da apeli za odbranu naših prirodnih resursa dođu do velikog broja ljudi.

U subotu, 24. augusta, došlo vrijeme da mašine napustile vrelo rijeke Une.

Pogledajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak