Već 10 godina žive u 200 bezimenih ulica

Radiosarajevo.ba
Već 10 godina žive u 200 bezimenih ulica

Na području prijedorske općine nedostaju imena za čak oko 200 novih ulica, a na najvećoj muci su poštari, vatrogasci i služba hitne pomoći. 

Već skoro 10 godina gotovo 200 ulica nema imena, što zagorčava život njihovim stanovnicima, pogotovo prilikom mijenjanja dokumentacije.

Predsjednik Komisije za utvrđivanje imena ulica i trgova, Milenko Radivojac potvrdio je u oktobru da je komisija usvojila prijedlog oko 200 imena ulica.

“Komisija je radila prema kriterijumu koje je usvojila Skupština opštine, među kojima je najvažniji princip bio da nova imena ulica nikoga ne vrijeđaju”, kazao je Radivojac u oktobru za portal gradprijedor.com.

Naselja Aerodromsko, Vrbica, Orlovača i Janjića pumpa isprepletena su s desetinama pa i stotinama ulica koji nemaju nikakvu markaciju, pa ni naziv. 

Mještani kažu da je i njima koji tu stanuju pravo umijeće pronaći nečiju kuću, prenosi Fena. 

Na pismima koja dobijaju stoji samo ime prezime i naziv naselja, pa poštari vode svoje evidencije da ne bi lutali ulicama bez naziva. 

Mještanima nije jasno zašto se ovaj posao najzad ne završi, budući da je riječ o formalnosti, te postavljanju stotinjak tabli s nazivima ulica i nekoliko stotina numera. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak