Važno upozorenje za građane: U narednim danima u nekoliko bh. gradova pojačane aktivnosti vojske

1
Radiosarajevo.ba
Važno upozorenje za građane: U narednim danima u nekoliko bh. gradova pojačane aktivnosti vojske

EUFOR je objavio da će od 9. do 11. septembra građani tokom dana moći zapaziti pojačane aktivnosti njihovih trupa u urbanim područjima Čapljine, Livna, Orašja, Pazarića, Sarajeva, Tuzle i Zavidovića. 

U noćnim satima također će biti intenzivnije aktivnosti na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Te aktivnosti dio su godišnje vježbe EUFOR-a "Brzi odgovor" koja se širom Bosne i Hercegovine održava od 24. augusta do 16. septembra.

Navode da je svrha vježbe da pokaže spremnost EUFOR-a i potvrdi njegovu kontinuiranu podršku održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini. U provođenju te velike aktivnosti obuke EUFOR-u podršku pružaju Oružane snage Bosne i Hercegovine koje su ustupile lokacije za izvođenje obuke.

Neki će kampanje voditi iz pritvora: Evo ko su kandidati za načelnike i načelnice u Kantonu Sarajevo

EUFOR poduzima sve kako bi na najmanju moguću mjeru sveo uticaj koji ta vježba ima na javnost. Lokalne vlasti i stanovništvo bit će na vrijeme obaviješteni o pokretima jedinica EUFOR-a u njihovoj blizini, kako putem naših Timova za vezu i osmatranje (LOT timova) tako i preko saopćenja za javnost.

EUFOR je, kako se navodi u saopćenju, snažan, sposoban i pouzdan partner Bosne i Hercegovine i ostaje posvećen podršci vlastima Bosne i Hercegovine u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak