Vasković video-priloge objavljuje na - blogu

Radiosarajevo.ba
Vasković video-priloge objavljuje na - blogu


Nakon što je dobio, ili dao – sasvim svejedno – otkaz u političkom magazinu 60 minuta na FTV, Slobodan Vasković svoje video-priloge sada objavljuje na internetu, i to na blogu.

„Na ovoj stranici možete pročitati i vidjeti tekstove i priloge koji svjedoče o tome da je ova zemlja višestruko okovana kriminalom i korupcijom. Video prilozi će biti objavljivani svakog petka“, stoji u opisu posla.

Novinar koji je preko 60 minuta, zahvaljujući svojim prilozima u kojima je oštro kritikovao režim Milorada Dodika i istraživao korupcijske i kriminalne afere postao televizijsko-novinarskom zvijezdom, u kratkoj biografiji kaže: Rođen 16. novembra 1962. godine u Sarajevu. Živi i radi u Banjaluci. Sve ostale detalje iz biografije već godinama pišu mi drugi.

Vasković je bio glavna tema velikog dijela bh. javnosti tokom proteklih sedmica jer su objavljeni snimci iz jula 1995. iz Srebrenice, u kojima se jasno vidi kako Vasković instruira Abdulaha Purkovića da daje lažnu izjavu za Srpsku radioteleviziju (SRT).

On godinama nije krio da je bio u Srebrenici 12. jula, ali je tvrdio da nije radio prilog. Također, nikada nije krio svoju bliskost sa SDS-om, koji je finansirao magazin Patriot, koji je Vasković uređivao.


Vasković, laži o Srebrenici i posljednja slika Avde Palića
Hadžiomerović: Za snimak smo saznali prije mjesec dana

Vasković je tvrdio da je Hadžiomerović pustio snimak u javnost jer je želio da mu se osveti. Hadžiomerović je tvrdio da je dao otkaz Vaskoviću čim je saznao za snimak. Snimak je objavila stranica Patriotska liga (Plbih.org), čiji anonimni administratori tvrde da je snimak prvotno objavljen u arhivi Haaškog tribunala, gdje, istina, i jeste dostupan od prije nekoliko mjeseci.

Snimak Vaskovića je pronađen u arhivi Haaškog tribunala!
Vuk Bačanović: Pričaj, stari...

Nidžara Ahmetašević: Vasković je trebao nazvati tužilaštvo


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak