Vanredni kongres Naše stranke

Radiosarajevo.ba
Vanredni kongres Naše stranke

Vanredni kongres Naše stranke, na kojem će biti izabran novi predsjednik i rukovodstvo stranke, njena tijela te usvojene izmjene Statuta, održava se u subotu u Sarajevu.
 
Pored izbora članova Glavnog i Nadzornog odbora, te Predsjedništva stranke, predviđeno je i objavljivanje političke izjave "Društveni dogovor o BiH - treći put", kojom će Naša stranka profilirati i aktuelizirati političku misiju za deblokadu vlasti u BiH te izlazak iz društvene krize.
 
Vršilac dužnosti predsjednika Naše stranke Boris Divković, koji je uvodnim izlaganjem otvorio skup, istaknuo je za Fenu da je do iniciranja vanrednog kongresa doveo neočekivano slab rezultat Naše stranke na izborima 2010. godine. Potcrtao je da je upravo zbog lošeg izbornog rezultata dosadašnji predsjednik stranke Bojan Bajić podnio ostavku.
 
"Vanredni kongres je vrhunac unutarstranačke demokratičnosti i samokritičnosti. Napravit ćemo i određene korekcije u Statutu stranke, jer želimo stranku učiniti operativnom i funkcionalnom. Kao i svako mlado političko tijelo, ova stranka raste i sazrijeva uviđajući određene nedostatke", kazao je on.
 
Divković dodaje da će politička izjava "Društveni dogovor o BiH - treći put" najaviti određeni iskorak stranke u odnosu na trenutnu političku situaciju u BiH, i s onim političkim subjektima koji budu konstruktivni.
 
On je u uvodnom izlaganju delegatima potcrtao da stranka neće odstupati od temljenih ciljeva zacrtanih pri njenom osnivanju - prvenstveno svebosanskohercegovačke orijentacije i istinskog multietničkog duha, politike općeg dobra u odnosu na politiku pojedinca iznad svih, borbe protiv korupcije i kriminala, kao i diskriminacije po bilo kojoj osnovi.
 
"Od novog predsjednika se očekuje efikasno vođenje stranke, a od svih članova veća motivacija za djelovanje stranke u skladu s novim statutom", poručio je Divković.
 
Iza 15 sati je najavljena konferencija za medije, kada će biti saopćeni rezultati ovog kongresa te predstavljeno novo rukovodstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak