Vandalizam u prostorijama Studentskog parlamenta

Radiosarajevo.ba
Vandalizam u prostorijama Studentskog parlamenta


Sinoć, nekoliko sati iza ponoći u Kampusu Univerziteta u Sarajevu napadnut je objekat u kojem je smješten Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS).

Baner sa logotipom i nazivom SPUS-a premazan je crvenom farbom, a na ulazi su ostavljeni leci sa natpisom „Lažni studentski parlament“, na kojima su bili iscrtani i kukasti križevi, potvrdio je za Radiosarajevo.ba predsjednik SPUS-a Adnan Bajrić.

„Ovo je barbarizam kojim nam šalju poruku da prestanemo sa argumentovanim stavovima i kritikovanjem pozicije i opozicije, do čega neće i ne bi trebalo doći, jer su studenti ti koji sa sobom trebaju donijeti pozitivne promjene“, kaže Bajrić.

Ova asocijacija, kao jedina formalna krovna asocijacija studenata u Sarajevu, poziva studene, studentske organizacije, unije studenata, nevladine organizacije, medije i druge da osude „ovakav barbarizam - napad na studentsko dostojanstvo“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak