Uživajte, očekuje nas sunčan vikend

Radiosarajevo.ba
Uživajte, očekuje nas sunčan vikend

U Bosni i Hercegovini se i u naredna tri dana čekuju natprosječne temperature za ovo doba godine, ali sa nešto hladnijim jutrima.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5 °C, na jugu Hercegovine od 3 do 7 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 16 °C.

U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5 °C, na jugu Hercegovine od 4 do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12 °C, na jugu Hercegovine od 11 do 15 °C.

U ponedjeljak će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između – 2 i 3 °C, na jugu Hercegovine od 2 do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 12 °C, na jugu Hercegovine od 10 do 14 °C. 

Danas je u BiH bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Temperature zraka izmjerene u 13 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bjelašnica 1 °C, Prijedor 5, Doboj 6, Goražde, Gradačac, Ivan Sedlo, Kupres i Livno 7, Banja Luka, Bijeljina i Sanski Most 8, Drvar i Stolac 9, Mostar i Tuzla 10, Neum, Sokolac, Trebinje, Zenica i Zvornik 11, Bugojno i Sarajevo 12, Bihać i Srebrenica 13 °C. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak