Uz sramotnu pjesmu na dane žalosti u BiH: Draška Stanivukovića na izbore ispratili trubači

15
Radiosarajevo.ba
Uz sramotnu pjesmu na dane žalosti u BiH: Draška Stanivukovića na izbore ispratili trubači

Građani Bosne i Hercegovine u nedjelju, 6. oktobra, biraju novi sastav 111 općinskih te 31 gradskog vijeća, njihove načelnike i gradonačelnike te skupštine distrikta Brčko.

Za zastupničke pozicije se bori više od 26.000 kandidata dok je za načelnike i gradonačelnike kandidaturu istaknulo 386 osoba iz 110 političkih stranaka i 58 koalicija.

Na lokalnim izborima pravo glasa ima nešto više od 3,4 miliona građana. Prema posljednjem popisu iz 2013. godine, ukupno nas ima tri i po miliona. 

Uživo | Lokalni izbori 2024: Zabilježene ukupno 104 kritične situacije, glasanje do 19 sati

Draško Stanivuković, kandidat PDP-a za gradonačelnika Banje Luke, danas je u pratnji bake došao da glasa, a na glasačko mjesto su ih dopratili trubači svirajući 'Marš na Drinu'.

Podsjećanja radi, pjesma "Marš na Drinu" je napisana za vrijeme Prvog svjetskog rata, ali se koristila i kasnije tokom agresije na BiH, posebno kada su u pitanju istočni dijelovi naše zemlje i pokolji koji su na tim prostorima napravljeni.

Draško Stanivuković danas glasa u OŠ "Miloš Crnjanski" na Petrićevcu, javljaju Nezavisne.

Čak i da nije riječ o pjesmi uz koju su počinjeni najteži zločini tokom agresije na BiH, sama činjenica da je, u danima žalosti zbog razornih poplava koje su odnijele brojne živote, jedan političar odlučio doći na biračko mjesto uz muziku trubača dovoljna je za osudu. Taj čin, u trenutku kad cijela zemlja tuguje zbog katastrofe, pokazuje nepoštovanje prema žrtvama i nesvjesnost o težini trenutne situacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak