Uskoro obnova Saborne crkve u Sarajevu ?

Radiosarajevo.ba
Uskoro obnova Saborne crkve u Sarajevu ?


Ministar za izbjeglice i raseljena lica RS-a Davor Čordaš razgovarao je u Banjoj Luci sa starješinom Saborne crkve u Sarajevu jerejem Borislavom Livopoljcem o obnovi Saborne crkve i njenom značaju za srpske povratnike. 

Livopoljac je zahvalio Vladi RS-a i ministru Čordašu na sredstvima koja su prošle godine iz Ministarstva izdvojena za sanaciju Saborne crkve i dodao da je zahvaljujući toj donaciji postavljen pod crkve, te završena restauracija dijela svodova, lukova i zidova crkve, saopćeno je iz resornog ministarstva, piše Fena.

Čordaš je upoznao Livopoljca o projektima koji će biti realizovani u ovoj godini i najavio da će Ministarstvo i ove godine izdvojiti pomoć za povratnike u Federaciju BiH, kao i za Sabornu crkvu u Sarajevu. 

Napomenuo je da je, osim projekata koje provodi Vlada RS-a, u toku realizacija zajedničkih projekata sa međunarodnim organizacijama i putem kreditnih sredstava, kroz koje se također može obezbijediti pomoć vjerskim zajednicama i povratnicima. 

U znak zahvalnosti, starješina Saborne crkve uručio je Čordašu priznanje za, kako je navedeno, nesebičnu podršku i materijalni doprinos, a od ministra je dobio panoramsku fotografiju Saborne crkve u Sarajevu. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak