Uskoro kraj agoniji radnika ATP 'Špedicija'?

Radiosarajevo.ba
Uskoro kraj agoniji radnika ATP 'Špedicija'?

Nakon prve aukcije kada nije bilo zainteresiranih za kupovinu nijedne od ukupno devetnaest parcela u vlasništvu ATP „Špedicija“, u drugoj aukciji, koja je obavljena u Poreznoj upravi Srednjobosanskog kantona (SBK) u Novom Travniku izvršena je prodaja jedne od lokacija. 

Privrednik iz Bugojna platio je 6,5 dunuma zemljišta na lokaciji nekadašnje autobaze „Špedicije“ 160.890 KM, čime su se počeli rješavati višegodišnji problemi radnika. 

Po riječima predstavnice Sindikata Nesade Šošić sredstvima će se platiti dug za PIO radnicima koji su davno stekli uvjete za penzionisanje. 

Zahvalila je lokalnim vlastima na pomoći u postupku uvođenja imovine u posjed „Špedicije“ što će, po njenom mišljenju, omogućiti uspješnu prodaju preostalih parcela koje se nalaze nedaleko od centra grada, na mjestu koje je veoma atraktivno za kupovinu i pokretanje biznisa. 

Ukupna potraživanja radnika ATP „Špedicija“ na ime plaća, toplih obroka, penzijsko-invalidskog i zdravstvenog osiguranja iznose oko pet miliona KM. 

Za mjesec dana zakazana je naredna aukcija za prodaju zemljišta autobaze bugojanske „Špedicije“. Tačan datum i satnica održavanja aukcije bit će oglašeni putem medija i na internet stranici Porezne uprave Federacije BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak