Usaglašeno dopunsko pismo namjere MMF-u

Radiosarajevo.ba
Usaglašeno dopunsko pismo namjere MMF-u


Fiskalno vijeće BiH na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjedatelj Vijeća ministara i Fiskalnog vijeća BiH Vjekoslav Bevanda, jednoglasno je usvojilo tekst dopunskog pisma namjere MMF-u u kontekstu stand by aranžmana za Bosnu i Hercegovinu kojeg je Izvršni odbor MMF-a odobrio u septembru 2012. godine, a javila je Fena.

U dopunskom pismu je naglašeno da će vlasti u BiH i dalje ostati predani provedbi politika koje su iznesene u prethodnim pismima namjere od 11. septembra 2012. godine, kao i politikama definiranim u dopunskim pismima od 6. decembra 2012. i 23. aprila 2013. godine.

"Ovo dopunsko pismo namjere pruža informacije o našim naporima i postignućima nakon završetka drugog pregleda provedbe aranžmana u maju 2013. godine, kao i o dodatnim mjerama koje planiramo provesti tijekom 2013. i početkom 2014. godine", navodi se u dopunskom pismu namjere usuglašenom na današnjoj sjednici Fiskalnog vijeća BiH.

Članovi Fiskalnog vijeća su ovim pismom ovlastili MMF da ga objavi sa prilozima na internet stranici MMF-a nakon što ga Izvršni odbor MMF-a razmotri, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak