Ursula von der Leyen danas stiže u BiH: Odmah odlazi u Donju Jablanicu

6
Radiosarajevo.ba
Ursula von der Leyen danas stiže u BiH: Odmah odlazi u Donju Jablanicu

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dolazi danas, 24. oktobra dolazi u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini gdje će posjetiti područja koja su pogođena katastrofalnim poplavama.

Po dolasku u Sarajevo, dočelat će je ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković dok će Von der Leyen u popodnevnim satim posjetiti Donju Jablanicu kako bi iskazala podršku i solidarnost sa ljudima koje su pogodile katastrofalne poplave početkom oktobra. 

Predsjednica Europske komisije će se u petak, 25. oktobra sastati sa članovima Predsjedništva BiH, a onda i sa Predsjedavajućom Vijeća ministara Borjanom Krišto.

Uhapšen 22-godišnjak iz Kalesije: Prijetio da će raznijeti školu i policijsku stanicu!

Poslije BiH, Ursula von der Leyen putuje u Beograd gdje će se sastati sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem i premijerom Milošem Vučevićem.

Za subotu, 26. oktobra je planirana posjeta Republici Kosovo gdje će se Ursula von der Leyen sastati sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani i premijerom Albinom Kurtijem

Svoju posjetu Zapadnom Balkanu će zaključiti posjetom Crnoj Gori. U Podgorici će se sastati sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i premijerom Milojkom Spajićem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak