Ursula von der Leyen danas se sastaje sa članovima Predsjedništva BiH i Borjanom Krišto

1
Radiosarajevo.ba
Ursula von der Leyen danas se sastaje sa članovima Predsjedništva BiH i Borjanom Krišto

Predsjednica Europske komisije će se u petak, 25. oktobra sastati sa članovima Predsjedništva BiH, a onda i sa Predsjedavajućom Vijeća ministara Borjanom Krišto.

Ursula von der Leyen došla je u četvrtak, 24. oktobra, u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini. 

Po dolasku u Sarajevo, na aerodromu ju je dočekao ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković, a Von der Leyen je u popodnevnim satima posjetila Donju Jablanicu kako bi iskazala podršku i solidarnost sa ljudima koje su pogodile katastrofalne poplave početkom oktobra. 

Detalji ubistva: U mostarskom zatvoru ubijen Denis Sadiković

Nakon posjete BiH, Ursula von der Leyen putuje u Beograd gdje će se sastati sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem i premijerom Milošem Vučevićem.

Za subotu, 26. oktobra je planirana posjeta Republici Kosovo gdje će se Ursula von der Leyen sastati sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani i premijerom Albinom Kurtijem

Svoju posjetu Zapadnom Balkanu će zaključiti posjetom Crnoj Gori. U Podgorici će se sastati sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i premijerom Milojkom Spajićem.

Ovo će također biti prilika da Von der Layen promoviše Plan rasta, najveći paket Evropske unije do sada za region.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak