Upućene prijetnje uredniku portala Svevijesti.ba

Radiosarajevo.ba
Upućene prijetnje uredniku portala Svevijesti.ba

Urednik portala Svevijesti.ba Sedin Ćenan danas je dobio prijetnje zbog objavljenih tekstova o kladionicama, saopštio je taj internet portal.

"U prvoj prijetnji upućenoj SMS-om stoji: `Prestani pisati o kladionicama ako ti je stalo do života nemoj glumiti frajera jer bi mogo svoja m…a progutati ako si pametan da svatis ovo kako treba`", navodi se u saopštenju.

Nekoliko minuta poslije sa istog broja stigla je druga SMS poruka sa tekstom "Nemoj se igrati pa nešto policiji prijavljivati ako budeš pametan možeš biti i dobro nagrađen".

Portal Svevijesti.ba navodi da je ovu prijetnju prijavio nadležnim organima u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona, od kojih "očekuje da reaguju i zaštite pravo na javnu riječ".

"Sa cijelim slučajem upoznali smo i Udruženje BH novinari, odnosno Liniju za pomoć novinarima", dodaje se u saopštenju, prenosi Srna.

Iz mostarskog portala poručuju onima koji upućuju prijetnje i kojima se ne sviđa ono što pišu o kladionicama da ih nisu uplašili.

"Naša nagrada biće dovođenje pred lice pravde onih koji su u kladioničarskom biznisu oštetili državu i njene građane, kao i svoje uposlenike", ističe se u saopštenju objavljenom na portalu Svevijesti.ba.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak