Upozorenje na odrone kamenja i jake udare vjetra

Radiosarajevo.ba
Upozorenje na odrone kamenja i jake udare vjetra

Saobraćaj se jutros u Bosni i Hercegovini odvija po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, upozorava se na moguće mjestimične odrone kamenja na kolovoz.  Izdvajaju se putevi:  Ključ-Bos.Petrovac-Bihać, Mostar-Jablanica, Sarajevo-Foča,  Bugojno-Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce. U centralnim krajevima zemlje upozorava se na jake udare vjetra.

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uvjete, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.  Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4

Prijedor-Banja Luka (dionica Lamovita-Ivanjska)- zbog oštećenja konstrukcije mosta saobraća se naizmjenično - jednom trakom.

M-16

U Karanovcu, na raskrsnici s regionalnim putem R-414, radovi na mostu, saobraćaj preko mosta dozvoljen vozilima do 5 tona i visine  do 2,80 m.

M-17

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažiranih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18

Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

KANTON SARAJEVO:

- Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, zauzeta je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici s ulicom Nikole Šopa).

- Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

- Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Hamida Beširevića i Hasana  Kikića, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak