'Uposlenici MUP-a ne smiju biti taoci političkih nesuglasica'

Radiosarajevo.ba
'Uposlenici MUP-a ne smiju biti taoci političkih nesuglasica'


Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac zatražio je pismeno od premijera Kantona Sarajevo Suada Zeljkovića i ministra finansija Muhameda Kozadre da se uposlenicima MUPKS-a plaća isplati najkasnije do srijede, 15. maja.

U svom zahtjevu je istakao da plaća iz mjeseca u mjesec kasni, ne krivicom MUP-a, te da Ministarstvo sve teže ispunjava preuzete finansijske obaveze, o čemu je upoznato i Ministarstvo finansija KS-a.

''Zaposleni u MUP-u KS-a ne smiju biti taoci političkih nesuglasica parlamentarne većine, jer je njihov posao isuviše ozbiljan i odgovoran da bi i dalje trpjeli ovakav odnos, a stalno su u situaciji da rješavaju nagomilane probleme onih koji su ih proizveli'', naveo je ministar Pećanac u zahtjevu premijeru Zeljkoviću.

Ima li novaca?

U izjavi za Fenu Pećanac je kazao da je ovako htio napomenuti nadležne na obaveze koje imaju budući da smatra da plaća ne može svaki mjesec kasniti.

Istaknuo je da će pismeno zatražiti da mu se od sutra dostavljaju izvodi, odnosno dnevni prihodi i rashodi budžeta KS-a da bi znao da li zaista nema novaca za isplatu plaća kao i to kako se troši budžetski novac.

''Nije da nemam povjerenja u trošenje budžetskih sredstava, ali ne želim da mi se svaki dan govori da će plata biti uplaćena u srijedu, pa ne u srijedu nego u petak i tako dalje'', pojasnio je Pećanac.

Istaknuo je da policija nije kriva ukoliko neke druge stvari u političkom smislu ne idu jer je policija zaslužila da plaću prima na vrijeme, te je dodao da ukoliko se službenici policije ne bune to ne znači da se može kasniti s uplatom njihovih plaća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak