Unapređenje odnosa BiH i regiona sa Izraelom

Radiosarajevo.ba
Unapređenje odnosa BiH i regiona sa Izraelom

Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je prilikom susreta sa nerezidentnim ambasadorom Izraela za BiH Davidom Cohenom da bi stabilizacija političkih prilika u regionu Bliskog istoka bila dodatni podsticaj i za unapređenje odnosa između BiH i zemalja regiona sa Izraelom.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je Radmanović poželio dalji miran i prosperitetan razvoj Izraela u kontekstu političkih napora za postizanje mirovnog sporazuma između Izraela i palestinske uprave.

On je Cohenu čestitao nacionalni jubilej, 65. godišnjicu osnivanja Izraela.

Cohen očekuje da će odnosi dvije zemlje u budućnosti ići uzlaznom linijom, čemu će doprinijeti veća ekonomska saradnja, kulturna razmjena i bolje međusobno upoznavanje građana.

Prošlog mjeseca upućen je zvanični poziv Radmanoviću da posjeti Izrael do kraja godine, pa je danas razgovarano i o mogućim elementima i sadržaju planirane posjete.

Dogovoreno je da se tokom naredne sedmice napravi osnovni koncept posjete koji će usaglasiti dvije strane, sa fokusom na poboljšanje ekonomske saradnje i mogućnosti novih ulaganja Izraela u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak