UN u Liberiji odlikovao bh. policajca

Radiosarajevo.ba
UN u Liberiji odlikovao bh. policajca


Policijski službenik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Ognjen Crnogorac, u petak, 25. maja, zbog iznimno uspješnih i zapaženih rezultata koje je postigao protekle godine u UN misiji u Liberiji, unaprijeđen je sa mjesta rukovodioca tima u komandira Regiona 2, jednog od pet regiona u ovoj afričkoj zemlji.

Policijski komesar za UNPOL misiju u Liberiji John Nielsen, na ceremoniji koja je upriličena tom prigodom, osim unaprjeđenja, Crnogorcu je produžio mandat za šest mjeseci, te ga pohvalio za rezultate koje je postigao u periodu od januara do maja ove godine zajedno sa svojim osmočlanim timom sastavljenim od policajaca iz Ugande, Češke Republike, Argentine, Nepala, Pakistana i Zimbabvea.

Kako je saopćila SIPA, Crnogorac je na misiju u Liberiju upućen 3. juna 2011, a nakon uspješno završenog „ulaznog“ treninga i svih testova, raspoređen je na dužnost UN policajca u mjesto Tubmanburg koje je udaljeno oko stotinu kilometara od Monrovije, glavnog grada Liberije.

Zbog odličnih rezultata koje je postigao, Crnogorac je u januaru izabran i postavljen za rukovodioca tima u koji je bio raspoređen na početku njegove misije. Ognjen Crnogorac je pripadnik SIPA-e od 2005, oženjen je i otac jednogodišnje kćerke.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak