Umjesto blokiranja saobraćaja, u Mostaru održana protestna šetnja

Radiosarajevo.ba
Umjesto blokiranja saobraćaja, u Mostaru održana protestna šetnja

Uprkos najavi da će blokirati prometnice, mostarski demonstranti to danas nisu učinili, ali su održali protestnu šetnju oko glavnog raskrižja na Španskom trgu. 

Demonstranti, njih stotinjak, uz prisustvo većeg broja policije koja osigurava mjesto oko Španskog trga, okupili su se i danas kao svakoga dana na prosvjedima gdje su uzvikivali parolu "istok, zapad, sjever, jug".  

Blokada nije održana, radi, kako je kazao glasnogovornik Plenuma Feđa Fajić, "najave od strane policije kako će pisati kazane prijave svim građanima koji budu sudjelovali u blokadi prometnica". 

"Nismo sebi mogli dopusti da građani koji su na rubu gladi zarade još i kazane prijave", istaknuo je on, dodavši kako će Plenum već sutra tražiti dozvolu za blokiranje prometnica u Mostaru. 

Inače, članovi Plenuma pozdravili su današnju ostavu Ramiza Jelovca na mjesto predsjednika Skupštine. 

"Nadam se da je ostavka inicirana neuvrštavanjem naša dva zahtjeva na dnevni red naredne sjednice Skupštine HNK-a"naglašava član Plenuma Denis Pajić. 

Prema njegovim riječima, prosvjedi će se nastaviti do ispunjenja svih zahtjeva Plenuma.

Plenum će sastaviti i nove zahtjeve o kojima će javnost biti naknadno informirana, a slijedeći Plenum zakazan je za ponedjeljak.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak