Ukinut pritvor uhapšenim u Gornjoj Maoči

Radiosarajevo.ba
Ukinut pritvor uhapšenim u Gornjoj Maoči
Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane za sedam lica uhapšenih u policijskoj akciji "Svjetlost" u Gornjoj Maoči, koja su, između ostalog, osumnjičena za ugrožavanje teritorijalne cjelovitosti BiH i izazivanje rasne i vjerske mržnje, potvrđeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

Pritvor je juče ukinut Nusretu Imamoviću, Safetu Barčiću, Edisu Bosniću, Dževadu Hodžiću, Hajrudinu Ribiću, Senadu Midžiću i Mersedu Čekiću.

Portparol Suda BiH Manuela Hodžić rekla je Srni da je ukinut pritvor licima uhapšenim u Gornjoj Maoči i izrečene mjere zabrane na prijedlog Tužilaštva BiH, prenosi Srna.

Mjere uključuju zabranu napuštanja mjesta boravka, kontaktiranje sa ostalim osumnjičenima ili razgovor o predmetu bilo s kim izuzev sa advokatima, međusobnu komunikaciju, kao i zabranu prisustvovanja javnim okupljanjima.

Ona je napomenula da se istraga u ovom predmetu nastavlja i da će u slučaju kršenja mjera zabrane osumnjičenima iz Gornje Maoče ponovo biti određen pritvor.

U policijskoj akciji "Svjetlost" u Gornjoj Maoči izvedenoj 2. februara, u kojoj su učestvovali pripadnici specijalne policije iz cijele BiH, uhapšeno je sedam lica i jedan strani državljanin, koji je u međuvremenu isporučen Hrvatskoj.

Uhapšeni se terete za krivično djelo organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima napad na ustavni poredak BiH, ugrožavanje teritorijalne cjelovitosti, izazivanje rasne i vjerske mržnje, razdora i netrepeljivosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Tokom akcije u Gornjoj Maoči pronađeno je vatreno oružje, eksplozivne materije, hladno oružje i sredstva veze.

Mjesec dana pritvora uhapšenima u G. Maoči

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak