Ukida se redukcija vode u Istočnom Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Ukida se redukcija vode u Istočnom Sarajevu

Komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" Istočno Sarajevo saopštilo je da se ukidaju redukcije vode jer, kako su naveli, trenutno ima dovoljno količine za uredno vodosnabdijevanje.

Iz ovog preduzeća istakli su da od danas sva naselja opština Istočno Sarajevo i Istočna Ilidža imaju uredno vodosnabdijevanje, te apeluju na racionalnu potrošnju vode.

"Neracionalna potrošnja dovela bi nas do deficita u dotoku sa dostupnih izvorišta u odnosu na potrošnju, čime bi bili prinuđeni na određene manipulacije na mreži kako bi zaštitili filtersko postrojenje i samu mrežu", ističe se u saopštenju.

Vlada FBiH donijela pet važnih odluka o koeficijentima i novčanim naknadama za boračku populaciju

Iz ovog preduzeća podsjećaju da je u prethodnom periodu realizovano niz aktivnosti u obezbjeđenju dodatne količine vode, kao alternativa smanjenom proticaju izvorišta Tilava, uzrokovano dugim sušnim periodom.

Uspostavljena je veza cjevovoda grada Istočno Sarajevo sa Sarajevom čime su stvorene pretpostavke za povlačenje maksimalnih 20 litara iz sistema vodosnabdijevanja Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak