Ujedinjuju se Naša stranka i LDS

Radiosarajevo.ba
Ujedinjuju se Naša stranka i LDS


Naša stranka i Liberalno demokratska stranka
Bosne i Hercegovine javnosti će sutra, 27. februara, obznaniti da će se ujediniti, tj. idejno i organizaciono približiti.

Kako doznaje portal Radiosarajevo.ba, radi se o realizaciji ideje o kojoj se počelo pričati odmah nakon održanih, lokalnih izbora prošle godine. Riječ je o priči o jačanju građanskog fronta kako bi se, konačno, mijenjala usitnjena, bosanskohercegovačka stranačka scena.

Na press konferenciji će govoriti Amir Husarić, predsjednik LDS-a, zatim Daliborka Milović, poptredsjednica LDS-a i Dennis Gratz, predsjednik Naše stranke te Tarik Haverić, član Političkog savjeta Naše stranke.

Pa će Naša stranka i LDS, u srijedu (27. februara) u Sarajevu, održati zajedničku press konferenciju na kojoj će se obratiti stranačka rukovodstva.

U obje stranke danas su prilično zatvoreni i ne žele davati zvanične izjave o ovom pitanju. „O svemu ćete biti obaviješteni sutra na preesu“, rečeno nam je.

Kako smo saznali, organizaciona struktura već je dogovorena, a o eventualnom imenu novog političkog subjekta rukovodstva stranaka će razgovarati tek nakon sutrašnje objave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak