Uhapšeni ubice Amara Mistrića

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni ubice Amara Mistrića

Osvježeno u 15:30

Edin Vuk i Anel Herak, ubice Amara Mistrića uhapšeni su u Omišu u Hrvatskoj, potvrdio je za FTV načelnik Ureda ravnateljstva policije Republike Hrvatske Krunoslav Borovec.

Omiška policija ih je uhapsila oko 11:30 sati u zgradi policije, potvrdila je glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević-Gudelj. Naime, dvojica osumnjičenika došli su u omišku policijsku upravu kako bi se interesirali na koji način mogu dobiti, kao državljani druge zemlje, boravišnu dozvolu za ostanak u Republici Hrvatskoj. Budući da je za njima dvojicom bila objavljena Interpolova potjernica, prepoznao ih je hrvatski policajac kojeg su pitali za dozvolu te je smjesta alarmirao ostale policajce.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić novinarima je potvrdio da je iza 12.30 sati MUP Kantona Sarajevo zvanično obaviješten iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske da su njihovi službenici na području na kojem djeluju pronašli i lišili slobode odbjegle osobe koje se sumnjiče za ubistvo u Sarajevu, a radi se o Vuku i Heraku.

„Na osnovu raspisane potrage, a i na osnovu naših usmenih dogovora telefonskih, oni su ih locirali i lišili slobode i sada se očekuje njihova ekstradicija u BiH, odnosno naše preuzimanje kako bi bili privedeni Tužilaštvu radi daljnje obrade“, kazao je Nefić.

Prema prvim informacijama postoji mogućnost da bi nakon saslušanja dvojicu mladića trebala preuzeti policija BiH. Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić je kazao da to podrazumijeva određenu proceduru koja se mora provesti, te da očekuje da bi to moglo biti možda i u ponedjeljak.

Od 13:30 sati prekinuta je blokada puta na području sarajevskog naselja Čengić Vila. Grupa građana, ogorčena ubistvom 23-godišnjeg Amara Mistrića, od petka je držala blokiranom ovu saobraćajnicu, kako bi primorali vlasti da uhapse počinitelje ovog zločina.

Vijest o hapšenju obilježila je kroz ulice Sarajeva kolona automobila čija je krajnja destinacija park kod kafića "Ochorios" koji je bio poprište zločina. Odavde će se nastaviti peticija za poboljšane mjere sigurnosti građana i knjiga žalosti, a također će se čekati ispunjenje ostalih ciljeva protesta, javljaju naši izvori koji se nalaze na licu mjesta.

Amar Mistrić koji je radio u jednom kafeu u naselju Čengić-Vila ubijen je 13. avgusta jer je u kasnim noćnim satima, nakon zatvaranja kafića, odbio da usluži pićem grupu mladića koji su ga zbog toga usmrtili pucnjem iz pištolja.

Amar Mistrić, žrtva još jednog monstruoznog ubistva u Sarajevu, ukopan je u subotu na mezarju Ravne Bakije.

Vezano:
Demonstranti proveli još jednu noć na raskrsnici
Zaključci sastanka u FMUP-u
Bdijenje za Amara Mistrića

FENA/rtvfbih.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak