Uhapšeni osumnjičeni za oštećenje crkve u Briješću

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni osumnjičeni za oštećenje crkve u Briješću

Tri osobe uhapšene su sinoć u Sarajevu, jer su u noći sa 7. na 8. oktobar oštetili katoličku crkvu Svetog Leopolda u sarajevskom naselju Briješće.

Pripadnici Treće Policijske uprave uhapsili su K.A. (1985), S.F. (1987) i D.E.(1989) iz Sarajeva.

“Ove osobe su priznale da su oštetile crkvu u Briješću, te da su 'to uradili u alkoholiziranom stanju'.”, potvrdio je Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.

O ovom događaju obaviješten je kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uhapšene osobe predate su u prostorije Odsjeka za zadržavanje.

U noći sa 7. na 8. oktobra kamenovana je crkva u Briješću, te su na cesti ispisani uvredljiv grafit, koji sugeriraju da bi ovaj incident mogao biti povezan sa događajima u Širokom Brijegu.

Crkvu su danas posjetili građani i navijači Fudbalskog kluba Sarajevo. “Novac nije važan, raduje me da ste došli”, kazao je vlč. Pero Brajko, župnik župne Crkve sv. Leopolda Bogdana Mandića nekolicini mladih ljudi koji su uručili simboličnu pomoć za saniranje štete nastale na toj crkvi.

I predstavnici Udruženja navijača Fudbalskog kluba Sarajevo župniku Brajki ponudili su pomoć. “Osuđujemo ovaj vandalski čin, a posebno što je ime pokojnog Vedrana dovedeno u kontekst s skrnavljenjem crkve. To je besmisleno i sramotno”, kazali su navijači Sarajeva.

sarajevo.co.ba/fena/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak