Uhapšeni državljani BiH i Slovenije zbog krijumčarenja droge

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni državljani BiH i Slovenije zbog krijumčarenja droge

Četiri osobe su uhapšene u koordiniranoj aktivnosti Granične policije i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Uhapšene osobe su državljani Slovenije i BiH, a osumnjičeni su za međunarodno krijumčarenje opojne droge skunk.

Droga je otkrivena u vozilu, kojim su putovali navedeni osumnjičeni, a kada su policijski djelatnici Granične policije JGP Novi Grad, pregledali vozilo, jedan osumnjičeni je iznenada stavio vozilo u pogon te udario jednog graničnog policajca i udaljio se s graničnog prelaza.

Osumnjičeni je ubrzo u efektnoj i brzoj potjeri pronađeni i lišen slobode, kao i opojna droga skunk u količini od oko 15 kilograma, koju je pokušao izbaciti iz vozila.

Sva četvorica osumnjičenih lišena su slobode i kasno sinoć predata postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, koji će ispitati osumnjičene i prema Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana za navedene osumnjičene.

Zaplijenjena opojna droga marihuana - skunk, na ilegalnom narkotržištu u zemljama zapadne Europe, dostiže cijenu od više desetina hiljada eura.

Tužiteljstvo BiH i Granična policija nastavljaju zajednički rad u borbi protiv međunarodnog krijumčarenja opojnih droga, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak