Uhapšeni će biti predati Tužilaštvu BiH

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni će biti predati Tužilaštvu BiH

Osobe uhapšene u današnjoj akciji Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), koja se sumnjiče za utaju poreza i fiktivni promet, biće u zakonskom roku predata Tužilaštvu BiH na dalje procesuiranje.

Nakon toga biće odlučeno za koliko osumnjičenih će biti upućen prijedlog za određivanje pritvora, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju se navodi da je riječ o vrlo opsežnoj akciji u borbi protiv organizovanog kriminala i finansijskih zloupotreba u izuzetno velikim novčanim iznosima.

U SIPIi je Srni rečeno da će o svim detaljima ovog slučaja javnost biti obavještavana posredstvom Tužilaštva BiH koje je danas saopštilo da, u interesu istrage, u ovom trenutku ne može dati više informacija o ovim aktivnostima.

U zajedničkoj akciji u borbi protiv organizovanog kriminala, a u vezi sa poreskom utajom, carinskim prevarama, pranjem novca i krijumčarenjem, danas je pretreseno na desetine lokacija, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH.

Opsežna akcija, u kojoj je uhapšeno više lica, izvedena je po nalogu Tužilaštva BiH u više gradova.

Vršilac dužnosti direktora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Miro Džakula rekao je novinarima da su pripadnici Sipe i službenici UIO proveli akciju hapšenja lica koja se sumnjiče za utaju poreza i fiktivni promet. On nije precizirao za koliko je poreskim utajama oštećen budžet, ali je napomenuo da je riječ o milionskim iznosima

Većinski vlasnik Fabrike duvana Banjaluka Nebojša Antonić izjavio je za "Nezavisne novine" da je Sipa iz ove fabrike izuzela dokumentaciju u vezi sa firmama iz Hercegovine sa kojima posluje preduzeće "Antonić trejd".

"Predmet istrage nije Fabrika duvana Banjaluka, već su izuzeli dokumentaciju o poslovanju moje firme `Antonić trejd' sa hercegovačkim firmama", pojasnio je Antonić, dodajući da je riječ o prodaji cigareta.

On je naveo da se trenutno nalazi u Zadru i da će doći u Banjaluku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak