Uhapšene dvije osobe: Nesavjesnim radom oštetili Željeznice za 120.000 KM

Radiosarajevo.ba
Uhapšene dvije osobe: Nesavjesnim radom oštetili Željeznice za 120.000 KM
U velikoj akciji koju su proveli policijski službenici Odjeljenja za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor uhapšene su dvije osobe zbog sumnje da su javnom poduzeću napravili veliku novčanu štetu.

Kako se navodi u saopćenju Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srpske, riječ je o osobama inicijala N. T. i M. K. protiv kojih je podijeljen izvještaj zbog sumnje da su počinili krivično djelo "nesavjestan rad u službi".

Nadalje, navodi se da je tokom kriminalističke obrade utvrđeno da su osumnjičena lica dana 28. maja 2013. sačinili i potpisali popisni list zemljišta u vlasništvu Željeznica Republike Srpske, u koji su upisali podatak o površini zemljišta umanjen za 25.137 metara kvadratnih od stvarne površine.

Tim postupkom osumnjičeni su navedeno poduzeće oštetili za iznos od 120.685 KM, koliko je procijenjeno predmetno zemljište.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak