Uhapšen zbog dvosedmičnog mučenja Zeničanke

Radiosarajevo.ba
Uhapšen zbog dvosedmičnog mučenja Zeničanke

Dvije sedmice je trajao pakao 27-godišnje A.O. iz Zenice koju je u kući u naselju Polje kod Velike Kladuše zatočio R.A. (34) i koji ju je, prema njenim izjavama datim istražiteljima MUP USK, danima silovao dok je bila vezana za krevet.
Inače, R.A. je od ranije poznat policiji po raznim krivičnim djelima. Nezvanična informacija koja kola Velikom Kladušom je da se R.A. ženio 36 puta i da je vrlo često svoje supruge za novac dijelio sa drugima.

Kako piše Dnevni avaz, R.A. je nesretnu djevojku na kraju prodao jednom muškarcu iz Sanskog Mosta.

Policajci su optuženog uhapsili 14. decembra. Nakon podnošenja izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protivpravnog lišenja slobode, silovanja i navođenja na prostituciju na prijedlog kantonalnog tužioca Huseina Huzeirovića, R.A. je određen jednomjesečni pritvor koji služi u KPZ "Luke" u Bihaću.

A.O. se nakon davanja izjava vratila u Zborište. Istražiteljima je ispričala da ju je R.A. vezao konopcem i bakarnom žicom za krevet, te da joj je stavljao ljepljivu traku preko usta i tjerao na seks, da bi je naposlijetku prodao za 90 KM Z. K. iz Tomine kod Sanskog Mosta.

Prilikom primopredaje na benzinskoj pumpi u naselju Zborište, došlo je do kvara na Golfu u kojem su je prevozila trojica muškaraca. Ona je uspjela da pobjegne i prijavi policiji da je prodana u bijelo roblje. Prilikom pretresa kuće R.A. pronađeni su tragovi koji su izuzeti. Optuženi se brani da je A.O. bila njegova nevjenčana supruga te da je sve izmislila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak