Uhapšen zamjenik načelnika opštine Srebrenica

Radiosarajevo.ba
Uhapšen zamjenik načelnika opštine Srebrenica
Ćamil Duraković - jedan od uhapšenih (Foto: Arhiv)

U Bratuncu i Srebrenici u toku je akcija MUP-a RS u kojoj je uhapšeno više lica koja se sumnjiče za krivična djela trgovine ljudima, prostituciju, obljubu nad nemoćnim licem i obljubu zloupotrebom položaja.

Uhapšeni i srednjoškolski profesori


Više uglednih građana Bratunca, među kojim i nekoliko srednjoškolskih profesora uhapšeno je danas pod sumnjom da se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelima. U toku je i pretres u Srednjoškolskom centru u Bratuncu.

U toku akcije uhapšen je i Ćamil Duraković, zamjenik načelnika opštine Srebrenica zbog navodne umiješanosti u ovu aferu, javlja ova televizija. Hapšenju je prethodio pretres kancelarija u zgradi općine i Durakovićevog automobila "Passat".

RTRS javlja da su uhapšena i dva pripadnika policije kao i jedan vjeroučitelj iz Bratunca. Policija je privela i direktora Srednjoškolskog centra u Bratuncu Nikolu Rankića i više uglednih građana, među kojima i nekoliko srednjoškolskih profesora - javio je dopisnik Srne.

Policija je privela i Mevlu Mavlić, koja je nedavno prijavila nestanak maloljetne unuke, za koju je CЈB saopštio da se nalazi na sigurnom mjestu.

Prema nezvaničnim informacijama, koje prenosi Fena, više osoba iz Srebrenice i Bratunca seksualno je zlostavljalo maloljetnicu M. M. iz Bratunca, koja je prije nekoliko dana u okolini Bratunca pronađena predozirana, a nakon toga smještena u „Sigurnu kuću“. Srna nezvanično saznaje da je žrtva ove afere maloljetna romska djevojčica, učenica Srednjoškolskog centra u Bratuncu, koja je prije mjesec dana nestala, a navodnoj je smještena u jednoj od "sigurnih kuća".

Akcija je izvršena po naredbi Suda i Okružnog tužilaštva Bijeljina i to na 12 lokacija u općinama Bratunac i Srebrenica.

U toku pretres Ahmetovićeve kuće

U međuvremenu su mediji iz RS-a prenijeli nezvaničnu informaciju da je u srebreničkom selu Podgaj u toku pretres kuće ministra sigurnosti BiH Sadika Ahmetovića, javlja izvještač Srne.

Prema nepotvrđenim informacijama, ovaj pretres u vezi je sa velikom policijskom akcijom hapšenja koja od jutros traje na području Srebrenice i Bratunca zbog sumnje u povezanost sa prostitucijom i navođenjem na prostituciju i seksualnim zlostavljanjem maloljetnice.

Ahmetović: Ne mogu da shvatim kako neko može izmisliti ovako nešto


Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović dao je inspektorima MUP-a RS-a izjavu na okolnosti koje ga sumnjiče za umiješanost u slučaj mlade Romkinje koja je seksualno zlostavljana, a zbog čega je jutros privedeno nekoliko osoba s područja Srebrenice i Bratunca.

"Apsolutno stojim iza toga da apsolutno nemam ništa s tim i da sam sigurno čist te da svijetla obraza, i ja i moja porodica, možemo hodati po Bosni i Hercegovini", kazao je novinarima Ahmetović nakon što su inspektori napustili njegov kabinet.

Ahmetović nije želio špekulirati o tome ko je i zašto plasirao priču i pokrenuo čitav ovaj slučaj o njegovoj navodnoj umiješanosti u ovo krivično djelo. Pretpostavlja da bi jedan od povoda mogle biti i aktivnosti koje je kao ministar sigurnosti poduzeo u protekla tri mjeseca, prenosi Fena.

"Bilo bi neodgovorno od mene s obzirom na ono što sam proživljavam zbog neistina da špekuliram o tome ko stoji iza svega ovoga. Ali ja vjerujem u institucije ove zemlje i znam da će uraditi sve da se dokaže i pokaže istina", izjavio je Ahmetović.

Dodao je da je u kontaktu s predsjednikom SDA Sulejmanom Tihićem, koji mu je dao podršku. Podršku su mu dale i kolege iz sigurnosnog sektora.

"Riječ je o djevojčici kojoj sam dao stipendiju za školovanje isto kao što sam dao stipendije za još mnogo djece", kazao je Ahmetović.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak