Uhapšen Rus koji je predstavljao prijetnju po nacionalnu sigurnost BiH

Radiosarajevo.ba
Uhapšen Rus koji je predstavljao prijetnju po nacionalnu sigurnost BiH
Inspektori Službe za poslove sa strancima, na području Bijeljine, 22. oktobra su priveli osobu inicijala M.I. državljanina Rusije, koja predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine jer se dovodi u vezu s terorizmom.

Stranom državljaninu je izrečena mjera protjerivanja i zabranjen ulazak i boravak na teritoriji BiH u periodu od pet godina, te je stavljen pod nadzor u imigracioni centar Službe za poslove sa strancima.

Navedena osoba  je 14. aprila 2017 godine uhapšena na sarajevskom aerodromu jer je Interpol Moskva za njom raspisala potjernicu zbog povezanosti s terorizmom, te se do jučer nalazila na izvršavanju mjere ekstradicionog pritvora po rješenju Suda BiH.

Kako se nisu stekli uvjeti za njegovu ekstradiciju u matičnu zemlju, uhapšenom je ukinut pritvor, nakon čega su ga inspektori Službe priveli i stavili pod nadzor u imigracioni centar, s obzirom na to da predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost.

Služba za poslove sa strancima preduzima potrebne mjere i radnje s ciljem udaljenja osobe M.I. s teritorije BiH, te će ona biti deportirana u matičnu zemlju kada se steknu neophodni uvjeti. Služba će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, te svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos sigurnost BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak