Uhapšen policajac osumnjičen za ubistvo Vedrana Puljića

Radiosarajevo.ba
Uhapšen policajac osumnjičen za ubistvo Vedrana Puljića

FOTO: abcportal.info

Policajac iz Ljubuškog Dragan Vujović uhićen je jer je osumnjičen za ubojstvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića 4. oktobra u Širokom Brijegu i na temelju zahtjeva Županijskog tužiteljstva određen mu je jednomjesečni pritvor, potvrdila Dragica Šimić, predsjednica Županijskog suda u Širokom Brijegu, prenosi Fena.

Prema neslužbenim informacijama policajac Vujović je tvrdio da nije pucao iz vatrenog oružja tokom nereda u Širokom, ali na njegovim rukama su pronađeni tragovi baruta, piše Bljesak.info.

Policajac je u svom iskazu, kako se neslužbeno doznaje, naveo da mu je Knezović istrgnuo oružje iz ruke, te mu ga vratio kasnije. Osumnjičeni  Dragan Vujović se, navodno, branio tokom kriminalističke obrade tvrdeći da barut na njegovim rukama potječe od zapaljenih pirotehničkih sredstava sa kojim je u toku nereda stalno bio u doticaju.

Dosad saslušano 50-ak osoba

Tužiteljica Vesna Ćavar kazala je da su od Federalne uprave policije u Tužiteljstvo ZHŽ-a do sada stigle i kaznene prijave protiv četiri osobe iz Sarajeva koje su sudjelovale u neredima u Širokom Brijegu 4. oktobra.

Glasnogovornik Federalne uprave policije Robert Cvrtak izjavio je kako je Federalna uprava policije do sada saslušala 50-ak osoba i županijskom Tužiteljstvu u Širokom Brijegu i podnijela 11 kaznenih prijava, a da se već danas može očekivati i povećanje te brojke.

Podsjetimo u navijačkim neredima koji su 4. oktobra izbili u Širokom Brijegu između navijača Sarajeva, Širokog i policije, smrtno je stradao Vedran Puljić, dok je na desetine i navijača povrijeđeno.

Načinjena je velika materijalna šteta na objektima i vozilima koji su se nalazili u blizini stadiona Pecara, prenijela je Fena.

Vezano:
Poginuo navijač F.K. Sarajevo
Navijači i igrači FK Sarajevo blokirali raskrsnicu (FOTO)
Reakcije na ubojstvo Vedrana Puljića
A.Hadžić, navijač FK Sarajevo van životne opasnosti
FMUP o neredima u Širokom Brijegu
Priopćenje za javnost NK Široki Brijeg
Protesti navijača Sarajeva zbog ubistva Vedrana Puljića (VIDEO)
Hajrudin Šuman za RadioSarajevo: Naši navijači nisu počeli nerede
Šta se desilo u Širokom Brijegu? (VIDEO)
DW: Crni dan bh. sporta
Hrvatska policija traga za Knezovićem, osam policajaca pod istragom
Široki Brijeg usvojio deklaraciju o osudi nasilja
HKD Napredak: Događaji u Širokom Brijegu su sramota za BiH
Suspendovano još šest sudskih policajaca
Sahranjen Vedran Puljić
Kamenovana crkva u sarajevskom naselju Briješće

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak