Uhapšen policajac osumnjičen za ubistvo HSS-ovca

Radiosarajevo.ba
Uhapšen policajac osumnjičen za ubistvo HSS-ovca

Policija je uhapsila odbjeglog policajaca Andriju Ćerdića, kojeg se sumnjiči za ubistvo potpredsjednika HSS–NHI-ja Ante Malića. 
 
Ćerdić je pronađen u lošem zdravstvenom stanju i s vidljivim tjelesnim povredama, rekao je portparol MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak, javlja FTV.
 
Dodao je da je osumnjičeni prebačen u bolnicu, a da je pronađen i uhapšen na području Brišnika u opštini Tomislavgrad. Na mjesnom groblju u Kongori danas će biti sahranjen ubijeni Ante Malić.
 
Naime, Ćerdić je 16. travnja u ugostiteljskom objektu "TIP" u Ulici brigade kralja Tomislava u Tomislavgradu jednim hicem iz pištolja ranio Antu Malića, potpredjednik HSS-NHI-ja BiH, koji je od zadobivenih ozljeda preminuo u Domu zdravlja Tomislavgrad. 
 
Po riječima svjedoka, Ćerdić je odmah nakon pucnjave izišao iz ugostiteljskog objekta i svojim vozilom pobjegao u nepoznatom smjeru. 
 
O ovome događaju obaviještena su sva susjedna ministarstva unutarnjih poslova, Federalna uprava policije i Granična policija BiH, stoji u priopćenju iz hercegbosanskoga MUP-a.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak