Uhapšen Hamdija Abdić Tigar

Radiosarajevo.ba
Uhapšen Hamdija Abdić Tigar

Pripadnici Interventne operativne jedinice sudske policije Federacije BiH, po nalogu Općinskog suda u Bihaću, u četvrtak su u 21.15 sati ispred sarajevskog hotela "Hercegovina" uhapsili Hamdiju Abdića Tigra iz Bihaća koji je već dvije godine izbjegavao da ide na izdržavanje dvogodišnje kazne zatvora zbog počinjenog razbojništva, javlja FTV.

Hamdija Abdić sinoć je odmah nakon hapšenja sproveden u KPZ Zenica.

Općinski sud u Bihaću jučer je raspisao potjernicu za Abdićem, jer se nije odazivao pozivima suda da ide na izdržavanje zatvorske kazne.

Vrhovni sud Federacije BiH je još 3. oktobra 2007. godine potvrdio presudu Kantonalnog suda u Bihaću kojom je Emin Pirić osuđen na tri godine zatvora, a Hamdija Abdić Tigar na dvije godine zatvora zbog teške razbojničke krađe i razbojništva nad Nedžadom Bajrićem poduzetnikom iz Stijena kod Cazina.

Abdić je zajedno sa Eminom Pivićem proglašen su krivim što su 13. oktobra 1996. godineu kafiću 'Ismar' u Ulici Bihaćkih branilaca, u pokušaju da iznude 200 hiljada maraka, nanijeli teške tjelesne povrede Nedžadu Bajriću, te mu oteli 3.600 njemačkih maraka, sat i automobil.

Emin Pirić u bijegu je već dvije godine, a Abdić se za to vrijeme šest puta pravdao da zbog bolesti i umora nije bio u stanju da ide na izdržavanje kazne, javlja Dnevni avaz.

Ratni komandant, poslije privrednik, Hamdija Abdić Tigar je i član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, te je ovih dana viđen u Sarajevu u hotelu "Hercegovina" na Ilidži gdje je smještena nogometna reprezentacija BiH. Sudska Policija je tragom ove informacije, sinoć su ispred hotela presreli Abdića koji se , kako saznaje Avaz, nije opirao hapšenju.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak