Uhapšen direktor zatvora u Doboju

Radiosarajevo.ba
Uhapšen direktor zatvora u Doboju

Pripadnici kriminalističke policije MUP-a RS-a i Centra javne bezbjednosti Doboj rano jutros su u akciji “Rešetka” uhapsili direktora Kazneno-popravnog zatvora Doboj Milorada Novakovića, njegovog zamjenika Mirka Blažanovića i pomoćnik direktora Dragana Radića zbog zloupotrebe službenog položaja. 
 
Ova akcija provodi se po naredni Osnovnog suda u Doboju i u sardanji s Okružnim tužilaštvom u tome gradu. 
 
Glasnogovornica entitetskog MUP-a Mirna Šoja potvrdila je Feni da su u toku pretresi na više lokacija na području Doboja, a uhapšena je i jedna osoba s područja Brčko distrikta. 
 
“Cilj ove akcije je pronalaženje predmeta, osoba i svih drugih materijalnih tragova koji su u vezi s krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, primanje mita i protuzakonitog posjedovanja”, precizirala je Šoja. 
 
Milorad Novaković, direktor Kazneno-popravnog zavoda Doboja, bio je u centru pažnje prošle godine u septmebru kada je zapaljen njegov službeni automobil. On je bio dugogodišnji radnik CJB-a Doboj, a nakon penzionisanja je imenovan za direktora KPZ Doboj.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak