Uhapšen član grupe Darka Eleza

Radiosarajevo.ba
Uhapšen član grupe Darka Eleza

U nastavku široke akcije na razbijanju organiziranog kriminala u Bosni i Hercegovini kodnog imena Lutka pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su još jednog člana kriminalne grupe Darka Eleza, a zbog sumnje da je učestvovao u pljački Privredne banke Sarajevo 29. juna 2006. godine, javlja agencija Anadolija.

Policija nije objavila ime navedene osobe. Riječ je, kako su potvrdili, o izvjesnom M. K. Akcija je izvedena u saradnji s pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Republike Srpske.

"On će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 250. KZ BiH (Organizirani kriminal), a u vezi s članom 289. KZ FBiH (Razbojništvo), biti predat na dalje postupanje Tužilaštvu BiH, dok su u toku pretresi  stana i drugih prostorija i pokretnih stvari koje je osumnjičeni koristio", saopćeno je iz SIPA-e.

U okviru akcije Lutka policija traga i za Naserom Keljmendijem, osobom koja se nalazi na listi američkog predsjednika Baracka Obame zbog trgovine drogom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak