Udruženje žrtava: 'Sarajevom slobodno šeću stotine minobacačlija, snajperista i njihovih nadređenih'

3
Radiosarajevo.ba
Udruženje žrtava: 'Sarajevom slobodno šeću stotine minobacačlija, snajperista i njihovih nadređenih'

Udruženje žrtava i svjedoka genocida saopćilo je danas, 28. augusta, da je možda došlo vrijeme da se godišnjice zločina na Markalama počne obilježavati ispred Tužilaštva BiH, u znak protesta zbog neprocesuiranja odgovornih za ovaj zločin.

"Zločin na Markalama u Sarajevu je izvršen na današnji dan 1995. godine.  Pravosnažnim presudama Tribunala u Hagu  je utvrđeno da je granata koja je ubila 43, a teško ranila 84 civila, ispaljena s položaja tzv. vojske Bosanskih Srba.

U bosanskohercegovačkom pravosuđu ne postoje odgovorni za opsadu Sarajeva, ali postoje odgovorni koji su se suprostavili udruženom zločinačkom poduhvatu Slobodana Miloševića i Radovana Karadžića i njihovoj zločinačkoj vojsci.

Alarmantno: U Sarajevu stanje ekstremne suše, oglasili se iz VIK-a

Našim glavnim gradom i državom Bosnom i Hercegovinom slobodno šeću stotine minobacačlija, snajperista i njihovih nadređenih

Jesu li za provosuđe u BiH jedino mjerodavni izvještaji vlade RS o stradanju Srba ili izvještaj NIOD-a (Holandski Institut za Istraživanje Ratnih Zločina) na koji se poziva Radovan Karadžić, tvrdeći da je za “granatiranje odgovorna A R BiH, čija je namjera bila da prikaže Srbe u lošem svijetlu i obezbjede intervenciju međunarodne zajednice", jer očito je, da svi napori i dokumentacija Haškog Tribunala za pravosuđe BiH nema značaj.

Možda je vrijeme da obilježavanja mjesta stradanja započnemo, zajedno, ispred Tužilaštva BiH, sa jednim pitanjem: Kako vas nije sram tolikih žrtava?", kažu u saopćenju ovog udruženja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak