Udruženja žrtava o dolasku vojske Srbije u BiH: 'Do kada će se tolerisati ponižavanje Bošnjaka?'

23
Radiosarajevo.ba
Udruženja žrtava o dolasku vojske Srbije u BiH: 'Do kada će se tolerisati ponižavanje Bošnjaka?'

Udruženje žrtava svjedoka genocida i Udruženje Pokret 'Majke enklave Srebrenice i Žepe' su se zajedničkim saopćenjem oglasili povodom defilea vojske Srbije u Prijedoru i Bratuncu.

"Nakon sramnog i paničnog nastupa pred usvajanje rezolucije, nakon neuspjelih pokušaja obaranja rezolucije, Srbija nastavlja sve brutalnije napade na Bosnu i Hercegovinu", stoji u saopćenju ova dva udruženja.

Navodi se da "slanje vojnih jedinica / u bilo kojoj formaciji/, ciljano, pred 11 juli je takva brutalnost i napad na suverenitet Bosne i Hercegovine, napad na dostojanstvo žrtava, ponižavanje i vrijeđanje da se pitamo, do kada?

U Banjoj Luci prvi na glasanje došli uglavnom stariji građani: 'Nikada slabije organizovani izbori'

Do kada će se tolerisati brutalnost i ponižavanje Bošnjaka, Bosne i Hercegovine i do kada će tolerisati nastavak genocida prema žrtvama genocida.

11. Juli je najteži dan za majke Srebrenice a za sve preživjele žrtve genocida cijeli juli je mjesec užasa, bola i sjećanja, dolazak vojske Srbije nije slučajan već namjeran čin provokacije i svi oni koji su prešutno dali saglasnost, moraju naučiti da i jabuka iz Srbije, još uvjek, ima gorak okus", navela su Udruženje žrtava svjedoka genocida i Udruženje Pokret 'Majke enklave Srebrenice i Žepe'

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak