Učenika Elektro-mašinske škole mjesecima maltretirali, tukli i pljačkali (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Učenika Elektro-mašinske škole mjesecima maltretirali, tukli i pljačkali (VIDEO)

Posljednji nemili događaj zabilježen u Ekonomsko-hemijskoj školi Tuzla, ponukao je i druge koji trpe zlostavljanja da otvoreno progovore i kažu Stop nasilju.

Slučaj vršnjačkog nasilja zabilježen je i u Lukavačkoj Elektro-mašinskoj školi, u kojoj  je učenik E.H. od početka školske godine učestalo bio izložen maltretiranju od strane svojih kolega A.N., E.I. i B.G.

Dječaku su redovno od strane tri maloljetnika nanesene tjelesne ozljede i otiman novac uz prijetnje da ne smije prijaviti ovaj slučaj. Kako ističe dječak, za napade nije bilo nikakvih povoda, a novac je morao skrivati u patike. Svakodnevno maltretiranje je trajalo od početka školske godine do prije nekoliko dana, javlja portal Sodalive.ba.

''Učenik je slučaj na nagovor svoje razrednice prijavio u četvrtak, 7.11. iako smo imali takva saznanja i ranije!? Učenik je vidno prepadnut i uznemiren opisao tok događaja i šta mu se dešavalo. Mi smo razgovarali, pokušali da ga smirimo i zamolili da nema potrebe za strahom i da prvo upozna roditelje o tome ili zajedno dođu u školu na razgovor. Tek nakon toga, roditelji su prijavili slučaj policiji, a mi smo prije nekoliko dana dobili i službenu-pisanu izjavu učenika u kojoj govori o događaju i pominje imena zlostavljača.

Tek sada možemo preduzeti aktivnosti u vezi ovog slučaja, a nastavno vijeće će u toku ove sedmice da se očituje o ovom događaju. Izjavio je Admir Hrnčić, zamjenik direktora škole.

Slučaj Elektro-mašinske škole prijavljen je PU Lukavac, čiji će službenici u narednom periodu  poduzeti sve potrebne mjere sa zakonom na rasvjetljavanju ovog nemilog događaja.

U prilogu korišten materijal RTV Lukavac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak