Ubistvo vlasnika pekare: Privedeni supruga, sin i snaha

Radiosarajevo.ba
Ubistvo vlasnika pekare: Privedeni supruga, sin i snaha

Milajim Bajrami (49) ubijen je
jučer četiri sata iza ponoći u svojoj kući koja se nalazi u Humskoj ulici broj 2 u sarajevskom naselju Pofalići, a zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa ovim zločinom, privedeni su njegova supruga, sin Nazif (22) i snaha Bekiri Rugle (22).

Pofalići: Ubijen vlasnik pekare

S obzirom na to da su privedeni sin, supruga i snaha ubijenog 49-godišnjaka, zločinu je, po svemu sudeći, prethodila porodična svađa

Prema riječima Irfana Nefića, portparola MUP-a Kantona Sarajevo, policiju je u 4.18 sati obavijestio B. N, rođen 1990. godine. „Rekao je da je u Ulici humska došlo do upotrebe vatrenog oružja, usljed čega je M. B, rođen 1963. godine, preminuo od zadobijenih povreda. U toku su sve aktivnosti na rasvjetljavanju događaja. To je sve što možemo saopštiti u ovom trenutku.“

Kako saznaje Oslobođenje, u Humskoj ulici je ubijen vlasnik pekare Bosna 2, koja se nalazi u prizemlju kuće u kojoj se desio zločin. U obližnjem granapu, koji, prema riječima stanovnika Humske, drži brat ubijenog, nisu bili raspoloženi za razgovor sa novinarima.

Iz Kantonalnog tužilaštva potvrđeno je da su jučer ispitane osumnjičene osobe, te da je na mjestu događaja pronađeno više tragova, koji su dostavljeni na vještačenje. Nezvanično, zločinu je prethodila višemjesečna svađa između oca i sina, navodno zbog poroka kojima se odao Nazif Bajrami. Prema riječima stanovnika Humske, Nazif se u posljednje vrijeme odao kocki te se zbog toga zadužio kod kamatara. S obzirom na to da mu je otac branio da se kocka, često su se svađali, a sve je kulminiralo kada se Nazif kasno vratio kući.

Policija je uviđajem utvrdila da je u žrtvu iz pištolja ispaljeno više hitaca.

„Milajim mi je pričao da su ga prije mjesec i po pajserima napale tri maskirane osobe. Dok je silazio, jedan od njih mu je skočio na leđa. Rekao mi je da ima pištolj, ali da mu je ostao u kući. Da ga je tada imao pri ruci, reče da bi ih sve "porokao". To se desilo na stepenicama, tamo gdje je sad ograđeno trakom. Tada mi je pričao da mu je ovaj napad naštimao sin koji s njim radi u pekari“, ispričao je novinaru Oslobođenja sagovornik iz Humske ulice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak