'Ubistvo policajca je pucanj na državu'

Radiosarajevo.ba
'Ubistvo policajca je pucanj na državu'

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Kebo svim policijskim službenicima i agencijama uputio je čestitke i pohvale na uspješno izvedenoj akciji privođenja osumnjičenog za svirepo ubistvo policajca Muhidina Pivodića. 

''Policajac Pivodić je časno i pošteno obavljao policijsku dužnost stvaranja i zaštite sigurne društvene zajednice za sve građane BiH i počinioc(i) i eventualni nalogodavci ovog gnusnog zločina moraju biti privedeni licu pravde i odgovarati pred građanima i državom Bosnom i Hercegovinom'', saopćeno je iz Kebinog kabineta, javlja Fena

U saopćenju se navodi da koordinacijom svih obavještajno-sigurnosnih službi, brza, profesionalna i uspješno izvedena akcija pokazuje i dokazuje da su naše službe osposobljene za rješavanje najtežih slučajeva i oblika ugrožavanja javnog reda i sigurnosti te narušavanja društveno-političke zajednice u cjelini. 

''Navedena akcija je opovrgla sve spekulacije o pozadini mučkog ubistva i odaslala jasnu poruku građanima da policijske službe, u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, uspješno istrajavaju na povećanju stepena sigurnosti građana. Napad na policijskog službenika je napad na državu i kao takvog ga treba sankcionisati! Sigurnost građana je ozbiljno ugrožena!''

''Zato svi moramo dati punu podršku nadležnim institucijama da bi cjelokupnom društvu osigurali sigurnost i slobodu bez svakodnevnih bojazni za ličnu i budućnost države'', navodi se u saopćenju. 

Dodaje se da su odanost poslu, odnos prema državi i profesionalnost policijskih službenika primjeri kako treba raditi u korist građana i sveopćeg dobra. Te moralne i profesionalne kvalitete su naši policajci do sada nebrojeno puta dokazali. 

''Razviti osjećaj sigurnosti''

''Zalažemo se za bolju opremljenost policijskih službenika, adekvatno priznanje njihovog rada i aktivnosti od šire društvene zajednice te rješavanje svih materijalno-egzistencijalnih problema s kojima se svakodnevno susreću! Duboko vjerujemo da koordinacija policijskih struktura i saradnja s tužilaštvima i sudovima mora, u potpunosti biti depolitizirana jer će se samo na taj način građani moći osjećati sigurno i pod zaštitom funkcionalnog pravnog poretka i države. To je jedini put otklanjanja pravne i svih oblika društvene nestabilnosti u našoj zajednici'', navodi se u saopćenju. 

U ovim teškim trenucima, dodaje se, dijelimo bol s porodicom Pivodić kao i sa svim njegovim prijateljima i radnim kolegama te poručujemo da njegova žrtva, kao nenadoknadiv gubitak u borbi za prosperitetnu BiH nikada neće biti zaboravljena te da nas treba i mora obavezati da istrajemo u borbi za pravednu i sigurnu društvenu zajednicu BiH'', navodi se u saopćenju iz kabineta potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak