Ubica mladića iz Teslića priznao zločin, motiv novac

Radiosarajevo.ba
Ubica mladića iz Teslića priznao zločin, motiv novac

Velibor Petković (22) iz Đulića, kod Teslića, priznao je danas tokom saslušanja u Okružnom tužilaštvu Doboj da je 29. juna ubio Božu Dabića (20) zbog duga od 450 KM i iskreno se pokajao zbog toga.

Teslić: Pronađeno tijelo mladića svezanih ruku i nogu 

Izjavio je ovo danas Gavro Antešević, njegov branilac po službenoj dužnosti.

"Odbrana će u daljem toku krivičnog postupka predložiti vještačenje po vještaku neuropsihijatrijske struke, da budu utvrđene okolnosti da li je moj branjenik kritične prilike bio svjestan značaja svog djela koje je počinio i svjestan značaja nastalih posljedica i taj nalaz vještaka će u konačnosti odlučiti o ishodu ovog krivičnog postupka", kazao je Antešević.

On je kazao da će stvarni motiv ubistva biti utvrđen tokom istrage te dodao da je ono uslijedilo nakon svađe između Petkovića i Dabića u dijelu Đulića, koje se zove Zeleni vir, a zbog duga od 450 KM, koliko je osumnjičeni dugovao žrtvi i zbog čega su se susreli na toj lokaciji.

Antešević je kazao da Petković nije imao pomagače niti podstrekače, nego je sam ubio Dabića, a najniža kazna za to djelo su tri godine zatvora.

Okružnnom sudu u Doboju Tužilaštvo je uputilo prijedlog za određivanje pritvora Petkoviću.

Policija je tokom pretresa kuće u kojoj živi Petković pronašla nož kojim je Dabić ubijen, kao i druge predmete koji se dovode u vezu s ovim ubistvom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak