UABNOR Mostar o devastaciji Partizanskog spomen groblja: 'I nakon godinu dana istraga je u toku'

6
Radiosarajevo.ba
UABNOR Mostar o devastaciji Partizanskog spomen groblja: 'I nakon godinu dana istraga je u toku'

Udruženje antifašista i boraca NOR-a Mostar podsjetilo je da se danas navršila godina dana od "rušilačkog terorističkog čina" na Nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine - Partizansko spomen groblje u Mostaru.

U saopćenju za javnost su naveli da ne mogu biti zadovoljni odgovorom iz županijskog MUP-a da je istraga u toku i da je Tužiteljstvo formiralo predmet, istaknuvši kako je krajnje vrijeme da se u rješavanje uključe i federalne policijske strukture, te državne sigurnosne agencije.

Smatraju da imaju pravo znati dokle se došlo jer, kako kažu, rušilački pohodi na ovaj spomenik traju previše dugo.

Pogledajte kako izgleda zaručnica Baby Lasagne: Ona je stub njegovog uspjeha i velika podrška

Iz UABNOR-a Mostar ističu da neučinkovitost navodi na sumnju da "u slučaju terorističkog čina na Partizansko spomen groblje postoje opstrukcije i nedostatak volje da se sve riješi".

Na kraju su naglasili kako izravnim suučesnicima u uništavanju ovog Nacionalnog spomenika, zbog nepoduzimanja mjera zaštite, smatraju Gradsku upravu Mostara, Vladu Hercegovačko-neretvanske županije i Vladu Federacije BiH.

Hoće li Mostar dočekati godišnjicu devastiranja Partizanskog groblja sa izjavom 'Istraga je u toku'?

"Pozivanje na nedefinirane nadležnosti i prebacivanje odgovornosti jednih na druge samo pogoduje kreatorima političke klime u kojoj bez ikakvih posljedica mogu djelovati neonacističke grupe koje redovno kreću u ovakve rušilačke pohode", zaključeno je u priopćenju Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak